Brand in Cafetaria van KV Woluwe Zaventem:

In de nacht van 16/09/2024  is de cafetaria van voetbalclub KV Woluwe Zaventem getroffen door een brand. Volgens ooggetuigen werd de brand opzettelijk aangestoken door onbekende daders, die de toegang tot de cafetaria forceerden met een koevoet. De schade aan het gebouw is aanzienlijk en de cafetaria is voorlopig onbruikbaar verklaard. De precieze reden achter de brandstichting is vooralsnog onbekend, maar de lokale politie heeft een onderzoek ingesteld. Ze verzamelen momenteel bewijsmateriaal en roepen eventuele getuigen op zich te melden. De hoop is om via camerabeelden en andere sporen snel duidelijkheid te krijgen over de motieven van de daders.

 

Crisisoverleg met de Gemeente

Om de situatie zo snel mogelijk op te lossen, volgt er binnenkort een crisisoverleg met de gemeente. Het bestuur van KV Woluwe Zaventem en gemeentelijke verantwoordelijken zullen samenkomen om de impact van de brand te bespreken en een herstelplan op te stellen. Het doel is om de cafetaria zo spoedig mogelijk weer operationeel te krijgen. « We zijn diep getroffen door de gebeurtenis, maar dankzij de steun van de gemeente hopen we snel concrete stappen te zetten richting herstel, » aldus een woordvoerder van de club.

 

Dank aan de Hulpdiensten

KV Woluwe Zaventem wil graag hun oprechte dank uitspreken aan de gemeente, de brandweer en de politie voor hun snelle en efficiënte optreden tijdens deze crisissituatie. Dankzij hun snelle interventie kon de brand worden beperkt en erger worden voorkomen.

 

Voorlopig blijft de cafetaria gesloten, maar de clubactiviteiten gaan zoals gepland door. Updates over de situatie worden verstrekt via de sociale mediakanalen van de club.