KVW ZAVENTEM DOOR DE JAREN HEEN

We zijn op zoek naar meer informatie over KVW Zaventem en zijn geschiedenis. Heeft u krantenartikels, foto’s, uitslagen, rangschikkingen, enz… ?
Gelieve dan aub. contact op te nemen met Carole via mail webmaster@kvwzaventem.com
KVW Zaventem is een voetbalclub uit het Vlaams-Brabantse Zaventem. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 3197, en heeft geel en blauw als clubkleuren.

SC Woluwe 

De crisisjaren waren nauwelijks voorbij toen in 1938 de gebroeders Rik en Clement De Craen samen met de gebroeders Jules en Louis Van Dam en nog enkele met een voetbalploeg van start ging onder de naam Sporting Club Woluwe Voetbalvereniging. In 1941 sloot de club zich aan bij de Belgische Voetbalbond onder de naam Woluwe Sporting Club en kreeg het stamnummer 3197 toegekend.

SC Woluwe 1940

SC_Woluwe_1940

Staand vlnr: Cardoen, Edward Berckmans, Hendrik De Craen, Theophil Terwecoren, Yvo Cloetens, Alfred Bets, ?
Zittend vlnr: Rene Boschmans, Philip Terwecoren, Jean Baptiste De Craen, Leopold Lalou, Frans Jespers

SC Woluwe 1945-1946

SC_Woluwe_1945-1946

Staand vlnr: Alfred Bets, Jean Vandenhoek, Francois Bets, Leopold Lalou, Marcel Geerts, Lodewijk Hanssens
zittend vlnr: Hendrik De Craen, Francois Lisson, Alexander Peeters, Clement De Craen, Robert Kumps

Promotie naar 2de Provinciale in 1956

SC_Woluwe_1956

Staand vlnr: Rene Bosschmans, voorzitter Georges De Smedt, Alex Peeters, Pierre Janssens, Raymond Vandewynckel, Clement Decraen, Leon Simpels, Marcel Geerts, Theo Martin, Robert Kloetens, Pierre Eulaerts
zittend vlnr: Yvo Delelie, Andre Vandewinckel, Jozef Simpels, Arsene De Bruyn, Jean Looze, Victor Lecompte, Leopold Vanden Plancke

Na 50 jaar bestaan kreeg de club in 1991  de koninklijke titel, en veranderde zijn naam in Woluwe Royal Sporting Club.

K.V. Wosjot Woluwe

Twee jaar later fusioneerde de club met Wosjot Woluwe, deze voetbalploeg werd in mei 1972 opgericht door enkele oud jeugdleiders en een vriendenkring uit Sint-Stevens-Woluwe, tussen pot en pint en had stamnummer 8836 bij de KBVB.

Wosjot Woluwe 1979-1980

Wosjot_Woluwe_1979-1980

Staand vlnr: Freddy Vercauteren, Frans Van Mechelen, Raymond Ketelaere, Francois Van Dam, Jan Kinnen, Luc D’Hoine, Frans Van Grunderbeeck, Daniel De Grijse, Albert Soors
zittend vlnr: Julien Schauwers, Alain Van laere, Chris Van Deun, Edward Ceuppens, Guido Schouteet, Willy Van Mechelen, Paul Van Obbergen, Robert De Cubber

De nieuwe fusieclub speelde als Koninklijke Voetbalklub Wosjot Woluwe en behield het stamnummer 3197.

In 2002/03 bereikte de club de nationale reeksen, maar na één seizoen in Vierde klasse degradeerde de ploeg opnieuw.

KVK Zaventem

In 2003 ging men een fusie aan met KVK Zaventem. Deze club met stamnummer 424 was een stuk ouder, en had zich reeds in 1921 aangesloten bij de voetbalbond. In 2002/03 was Zaventem onderaan geëindigd in zijn reeks, namelijk als op twee na laatste in de Brabantse Tweede Provinciale B. De fusieclub speelde verder met stamnummer 3197 van Woluwe in de hoogste provinciale reeks; stamnummer 424 van Zaventem werd definitief geschrapt. De fusieclub speelde nog enkele seizoenen in de hoogste provinciale reeks, tot men in 2006 promotie naar Vierde klasse kon afdwingen. De fusieclub droeg de naam KVW Zaventem.

In 2008, amper twee jaar later, slaagde men dankzij eindrondewinst er al in voor het eerst door te stoten naar Derde Klasse. In 2009 eindigde de club tweede in zijn reeks en behaalde zo de promotie-einderonde om naar Tweede Klasse te gaan. Woluwe-Zaventem haalde er de finale, na winst tegen tweedeklassers RE Virton en ROC de Charleroi-Marchienne, maar verloor tegen Francs Borains.

In de daaropvolgende jaren strandde KVW Zaventem steeds in de nacompetitie tot het dan in 2014 kampioen werd in de Derde Klasse B.

Na één seizoen in Tweede Klasse degradeerde de ploeg opnieuw.

Half mei 2015 was KVW Zaventem zelfs op sterven na dood. Tijdens het korte verblijf in Tweede Klasse werden er grote schulden opgebouwd en was het faillissement dichtbij. Begin juni meldden Avgin Akinci en Nusret Yagan zich als nieuwe investeerders en vangt KVW Zaventem de competitie opnieuw aan in Derde Klasse B.