Een dikke maand geleden kwamen de P1 clubs Vlaams Brabant digitaal samen om een idee rond verkoop van tickets voor een virtuele wedstrijd te verkopen te bespreken. Al snel werd duidelijk dat alle clubs op de zelfde golflengte zaten en wij allen onze maatschappelijke rol wensten op te nemen.

In bizarre tijden van social-distancing merkten wij dat wij als collectief – die we P1 United doopten – een verschil konden maken voor sporters met een beperking die zich meer dan ooit eenzaam en vergeten voelden. Hiervoor kozen wij “S-Sport // Recreas” als goede doel. Dit is een overkoepelende organisatie voor G-sporters en niet enkel voetballers.

Wij waren enorm benieuwd of wij ons gesteld doel zouden halen. Wij begonnen namelijk met een virtuele 0-5 achterstand tegen FC Covid-19, maar waren wel overtuigd dat wij voor eigen publiek die achterstand konden ombuigen in een overwinning. Een ticket koste 5€ en per 250 verkochte tickets scoorden wij een doelpunt. De tellingen werden afgesloten op zaterdag 30/05/2020. Wij zamelden
€ 8104,00 in, wat overeenkomt met 1620 tickets, wat overeenkomt met 6 doelpunten en dus een overwinning van P1 United. Wij danken jullie voor jullie solidariteit in deze moeilijke tijden voor iedereen. Elke ingezamelde euro maakt een verschil, deze overwinning is van ons allemaal!

Wij zijn enorm trots op deze realisatie. Niet enkel de succesvolle inzamelingsactie, maar ook de samenwerking en verbroedering tussen de verschillende clubs. Dit smaakt naar meer en wij zijn er allemaal van overtuigd dat wij samen sterk staan en nog veel voor elkaar kunnen betekenen!

#P1UNITED #SAMENSTERK